Sådan fornyer du dit visum i Colombo:

7 feb

Tag til Colombo og snup en tuk-tuk til ”Department of Immigration and Emigration”. Jeg anbefaler at komme ved åbningstid, kl. 8.30. Efter ca. 1 time eller 2 er der godt fyldt op med efterfølgende lang ventetid.

Gå op på 3. etage. Der er en lille reception, til venstre når du træder ind ad døren til visumafdelingen. Her kan du henvende dig for at få en blanket at udfylde (hvis ikke du allerede har udskrevet den fra visumafdelingens webside) og høre, hvilken dør du skal gå til. I mit tilfælde skulle jeg til dør 2. Er der andre ”kunder” derinde, så vent udenfor (potentielt ret længe, hvis du ikke er der fra morgenstunden), og gå bare ind, når de kommer ud. Medbring den udfyldte blanket (inkl. påklæbet pasfoto), og aflevér den til den venlige mand sammen med dit pas. Du vil modtage et kønummer. Sæt dig i midterlokalet og vent til dit nummer vises i displayet forrest i lokalet (og skynd dig derop, når det vises!). Der kan godt gå ½ times tid.

Her modtager du visumgodkendelsen, og dit pas. Tag papir og pas med tilbage til betalingsskranken bagest i lokalet, og betal til damen i betalingsruden. Jeg skulle betale ca. 3.500 rupees (ca. 160 kr.). Hun skal også have dit pas og din visumgodkendelse. Gem den kvittering, du får af hende. Sæt dig i midterrummet og vent igen med samme kønummer som før. Der kan godt gå ½-1 time. Når du denne gang modtager dit pas retur, er der kommet et visumstempel i, og du er klar til at nyde det næste stykke tid i Sri Lanka.

Ønsker du at spare tid, kan du forberede dig hjemmefra ved at gå ind på visumafdelingens webside www.immigration.gov.lk  og udskrive den relevante blanket og forudfylde den, så du ikke skal spilde tid på det derinde. Der er i øvrigt et bord derinde med noget klisterhejs i midten, som du kan bruge til at klæbe dit pasfoto fast på visumansøgningen.

Alt i alt tog det ca. 2½ time for mit vedkommende, og jeg var der inden kl. 9.00 på en onsdag morgen.

Reklamer

En kommentar to “Sådan fornyer du dit visum i Colombo:”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sådan søger du visum til Sri Lanka - 10. februar 2013

    […] Visum vil være gældende til ophold i Sri Lanka i op til 30 dage, men kan ved behov forlænges med yderligere 30 dage i Colombo, Department of Immigration and Emigration. Læs vejledning her […]

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: